Turvaamme arkeasi syksyn pimenevissä illoissa

Turvaamme arkeasi syksyn pimenevissä illoissa 

Se olisi kuulkaas jälleen se aika vuodesta, kun on aika miettiä turvallisuusasioita. Turvallisuus on kaikkien itseoikeus ja turvallisuusympäristöönsä voi kaikki vaikuttaa. Jokainen itse vastaa omasta turvallisuudestaan, mutta ne kaikkein tärkeimmät eli läheiset on syytä myös muistaa. Voi vaikka kysyä itseltään, mitkä asiat pelottavat tai mietityttävät kun illat tästä pimenevät. Muutamalla pienellä asialla arjesta voi tehdä turvallisemman. Silloin, kun itsellä on hyvä olla, niin myös läheisillä on hyvä olla. Silloin, kun läheisillä on hyvä olla, niin on myös itsellä hyvä olla. 

Ennakointi on avainasemassa.
Ennakointi parantaa turvallisuuden tunnetilaa. Se luo arjesta turvallisemman elää, olla ja kehittyä. Meidän NYQSiläisten jokapäiväisessä tekemisessä näkyy vahvasti ennakointi. Ennakoimme riskejä kartoittamalla ja olemme askeleen edellä. Haluamme rakentaa arjen turvallisuutta kanssasi.
Tässä muutama oma vinkkini turvallisemman arjen puolesta.
 

  1. Pihavalaistus / -valot 

Tiesithän, että olemme turvallisuusteknologian kärkiosaajia Etelä-Pohjanmaalla ja nykyisiin hälytysjärjestelmiin on kytkettävissä erilaisia valaistusohjauksia. Muistathan pitää pihavalaistuksen päällä myös kotoa poissa ollessa. Hyvä vinkki on jättää myös esimerkiksi keittiöön valoa päälle. Se kertoo ulkopuoliselle, että kotona ollaan. 

  1. Häkävaroittimen, palovaroittimen ja ensisammutusvälineet

Lämmityskausi on taas alkamassa ja takan ääressä mukava tulistella. Tarkastathan kaikki paloturvallisuuteen liittyvät asiat. Tiesithän, että meidän oma tilannekeskuksemme ottaa maakunnista asentamiemme laitteistojen hälytyksiä vastaan ja reagointikyky on korkea. Erilaiset ilmaisimet sekä varoittimet ovat kytkettävissä suoraan hälytysjärjestelmiimme.
Annamme myös ensisammutuskoulutusta yksityisille, yhteisöille ja yrityksille.
 

  1. Tarkasta vara-avaimien sijainnit 

Tiesithän, että meiltä saa lukkoseppäpalvelut ja asennamme erilaisia sähkölukitusjärjestelmiä mekaanisten lukkojen lisäksi. Eihän avaimiasi ole ajautunut vääriin käsiin? Sarjoitamme, asennamme ja huollamme kattavasti erilaiset lukot. Sähkölukkoihin saa etäohjauksen, jolloin vara-avainta ei tarvitse jättää sinne ikkunanpellin alle – mistä pitkäkyntiset ensimmäisenä etsivät. Jos ei sähkölukitusta halua, saa NYQSiltä turvallisen mekaanisesti toimivan avainkassakaapin helposti asennettuna talon seinään. 

  1. Kiinnitä huomiota pihapiirissä liikkuviin ihmisiin ja ovelta ovelle myyviin henkilöihin 

Murtovarkaat merkitsevät kohteensa ennakkoon. Ennen kaikkea kiinnittävät huomiota turvallisuusteknologisiin ratkaisuihin. Tiesithän, että me merkitsemme kohteet hyvin myös pimeässä erottuvilla tarroilla, joka ennaltaehkäisee tutkitusti murtovarkauksia. Tähän lisättynä kameravalvonta, niin hyvin todennäköisesti pihalle ei asiattomat eksy. Asentamamme järjestelmät ovat myös hyvin pitkäikäisiä ja teknologia on edullista nykyisin, että se on kaikkien kansalaisten hankittavissa 

  1. Varmista avun saanti hätätilanteessa

Tiesithän, että viranomaisilla ei aina ole mahdollisuutta lähteä tarkastamaan mitä tapahtuu. He joutuvat priorisoimaan välillä jonoon tulleita hälytystehtäviään. Meidän vartijamme ovat Seinäjoen talousalueella pitkän ajan tilaston kertomana keskimäärin alle kymmenessä minuutissa paikalla. Hälytyksen voi tehdä asennetulla hälytysjärjestelmällä, kannettavalla turvapainikkeella tai vaikka soittamalla päivystysnumeroomme. Tällöin vartija käy paikan päällä tarkastuskäynnillä. Hälytysvalmius NYQSillä maksaa vähemmän kuin kupillinen kahvia päivässä. 

  1. Opasta lapset erilaisiin turvallisuutta uhkaaviin tilanteisiin 

Nykyään on mahdollista, että esimerkiksi koulupäivän jälkeen iltapäivällä voit tarkastaa onko lapsesi päässyt kotiin. Sähköisen lukitus-, hälytysjärjestelmän tai mikä kätevintä kameravalvontajärjestelmän avulla etänä pysyt tietoisena kodin asioista. Tiesithän, että olemme panostaneet tietoturvaan siten, että laitteistoihin ei ulkopuoliset pääse käsiksi. Tällöin voit turvallisesti lapsellesi toivottaa hyvää päivänjatkoa enempää murehtimatta. Jos sitten kuitenkin jotain oikeasti on sattumassa, lapsi voi turvallisin mielin hälyttää vartijamme paikalle. 

Listaa olisi mukava jatkaa pidempäänkin. On mahdollista, että taas palaan näihin tuonnempana. Olemme olleet onnellisessa asemassa NYQSillä jo vuosia, kun olemme saaneet asiakkailtamme jatkuvasti positiivista palautetta.  Asiakkaamme aidosti ovat kertoneet kuinka olemme heidän turvallisuutensa tunnetilaa parantaneet. Elämänlaatu on parantunut. Eräs palaute on jäänyt mieleeni, jonka asiakas itse kävi kertomassa. Heidän omakotitalossaan olivat pitkäkyntiset rikkoneet jo ikkunan, mutta olivat päättäneet luopua aikeistaan. Tällä kertaa, kun sisällä ei käyty, ei järjestelmä ei reagoinut liikkeeseen vaan lämpötila-anturi antoi hälytyksen muutaman tunnin päästä tapahtuneesta. Vartija kävi paikalla ja raportoi että ikkuna rikki. Talon omistajat olivat todella tyytyväisiä, sillä olivat tuolloin matkoilla. Muuten varmasti olisi käynyt siten, että talon vesiputket olisivat jäätyneet ja vahingon määrän voi vain kuvitella. Oli tammikuu ja asukkaat olivat suunnitelleet olevan matkoilla koko talven. Tässä tapauksessa asiakkaat selvisivät vain ikkunan korjauksella, mikä hoidettiinkin jo seuraavana päivänä. Palaute toiminnasta oli erinomaista. Tämä on yksi osa arjen turvallisuutta. Estetään lisävahinkojen synty ennakoimalla ja auttamalla asiakkaita. 

 

Toivotan kaikille turvallista syksyä!
Olkaa rohkeasti yhteydessä, niin tehdään yhdessä turvallisuuskartoitus kotiisi, yritykseesi tai yhteisöösi.
Me haluamme palvella asiakkaitamme ja tehdä turvallisen arjen yhdessä.
 

 

 

Toimitusjohtaja 

Jani Ylimäki