Vau! Ketäs täältä löytyy!

Kevät on vaihtunut jo kesäksi ja NYQS on isojen muutosten edessä. Pitkät projektit, joista osaa on valmisteltu jo vuosia, alkaa konkretisoitumaan näin kesän kynnyksellä. Kesän aikana, jolloin jo perinteeksi tullut kiire yrityksessämme on suurimmillaan. Silloin kun muut lomailevat, niin turvallisuusalan työntekijät painavat pitkää päivää. Festarikesästä on yrityksellemme tulossa jälleen ennätyksellisen vilkas.

Yksi isoista hankkeista on ollut paikallisen valvomomme resilienssien parantaminen ja valvomo-ohjelmiston päivittäminen nykyaikaan. Tämä työ on vaatinut kohtuullisen isoja muutostöitä tiedonsiirtovälineisiin ja myös osaksi varmistettuun energiansyöttöön. Ohjelmistopuolen uudistuksen lisäksi on koko laitteisto uusittu. Vastaanottojärjestelmien ja palvelinkeskuksen lisäksi myös kaikki tietokoneet uusittiin vastaamaan tehoiltaan ja ominaisuuksiltaan tulevaisuuden suunniteltuja tarpeita. Helpolta kuulostava projekti on kestänyt tähän mennessä jo puolitoista vuotta. Näin kesällä tämä tulisi valmistua kokonaisuudessaan tuotantokäyttöön. Tämän jälkeen meillä on minimoitu ja poissuljettu ulkoiset riskitekijät vartiointitoiminnan valvomoratkaisun osalta. Emme siis tyydy tässä, niinkuin monet muut toimijat, alihankintaan vaan haluamme käyttää resursseja oman valvomon kehittämiseen. Tämä takaa asiakkaillemme laadun. Teemme sen minkä lupaamme.

Toinen laajoista kehityshankkeista on ollut koko toiminnanohjausjärjestelmän uusiminen nykyjärjestelmistä uuteen teknologiaan. Tämän myötä kykenemme tarjoamaan kustannustehokkaampia ratkaisuja asiakkaillemme kaikilla toimialueillamme. Tämäkin projekti on ollut pitkään käynnissä ja kumppanin löytäminen on ollut haasteellista. Meidän vaatimuksemme laadulle, monipuolisuudelle ja käytettävyydelle ovat olleet sellaisia mihin toimittajat eivät ole kyenneet vastaamaan.  Alkuvuodesta kumppani kuitenkin löytyi ja tämäkin alkaa konkretisoitumaan työntekijätasolle. Toiminnanohjausjärjestelmä otetaan käyttöön asteittain ja näin kesällä saadaan ensimmäinen vaihe valmiiksi. Tästä alkoi viimeistään NYQS:n digitalisoituminen.

NYQS strategiatyö vuosille 2019 – 2024 on vielä kesken. Tässäkään emme tyydy keskeneräiseen tuotokseen vaan haluamme parasta. Haluamme löytää yhtiöllemme kaikista järkevimmät kehityssuunnat, mitä vain tällä osaamisella kyetään löytämään. Toki osaamistamme on koutsanneet ulkopuoliset asiantuntijat. Asiantuntijat ovat olleetkin ihmeissään, kuinka innovatiivisia turvallisuusalan yrittäjiä olemme. Emme kangistu kaavoihin vaan pohdimme asiakkaiden tarpeita ajatellen erilaiset ratkaisut tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tarvitaan sitten mopoa tai moottoripyörää. Kaikki onnistuu.

Yrityksen voimakkaan kehityksen vuoksi alkoi nykyiset toimitilatkin jäämään pieneksi. Tähän kun lisätään se, että menneinä vuosina NYQS pirstaloitui useampaan toimipisteeseen, oli asialle pakko tehdä jotain. Pitkän selvitystyön jälkeen olemme loppukesästä toimintojamme siirtämässä asteittain saman katon alle. Löysimme tähänkin eteläpohjalaisen kumppanin, joka oli valmis antamaan kiinteistön käyttöön tekemällä siihen meidän tarvitsemat muutostyöt. Nopeasti laskettuna tilat meillä nelinkertaistuu loppukesän aikana. Ei nyt ihan Ideaparkin kokoinen, mutta meille tämä on iso juttu. Toimitilamme tulee keskeiselle sijainnille ydintoimintojamme ja kykenemme palvelemaan täältä entistäkin nopeammin asiakkaitamme.

Päätimme myös hallituksessa, että kohta tuleva ajoneuvokaluston uusiminen toteutetaan ympäristöystävällisempään suuntaan. Meidän pienille vartiointiautoillemme tulee pitkälle toista sataatuhatta ajokilometriä vuodessa. Ilmastoasiasta ollaan montaa mieltä, mutta jos laitamme itse myös pienen kortemme kekoon, niin voimme näyttää esimerkkiä muille. Puhujia on paljon, mutta tekijöitä vähemmän. Me myös teemme. Tämän pitäisi myös konkretisoitua tämän kesän aikana.

10.6. Koskenkorvan kentällä järjestetään historian toiset NYQS Yleisurheilukisat. Sinne minä ainakin vien oman tyttäreni kokemaan sitä hyvää fiilistä mitä yhdessä tekemisestä tulee. Halusimme näihin kisoihin mukaan sarjat myös aivan pienimmille eli vauvasta aina 19 vuotiaaksi asti pääsee kokeilemaan omaa tulostasoaan. Tärkeintä ei ole voitto vaan selkäv… eikun siis osallistuminen.

  Kisat 2018, juoksu. Kuva Sanni Säntti

Panostamme täysillä tällä hetkellä moneen muuhunkin asiaan, joka vaatii henkilöstöltä ponnisteluja kaiken kiireen keskellä. Taloudelliset resurssit pyritään takaamaan näiden isojen investointien aikana siten, että projektit suunnitellaan tarkasti ja talousasiat huomioiden. Meillä on osaava henkilökunta, joiden työtyytyväisyys ja -motivaatio on huippuluokkaa. Haluan kiittää kaikkia työntekijöitä jo tässä vaiheessa siitä, että olette olleet ja tulette olemaan mukana tukemassa näitä isoja muutoksia. Lupaamme, että syksyllä, kun uusien liiketilojen ovi aukeaa, niin ekana tulee mieleen: Vau! Ketäs täältä löytyy!

Kehitysjohtaja Pekka Rintamäki