Yli(päällikön)mäen päiväkäsky – Siellä missä tapahtuu, siellä myös me

Vuosi 2019 jää mieleen isojen harppausten vuotena. Alkuvuoden tapahtumaturvallisuuden ammattilaisen Suomen Turvahemmot Oy:n liiketoiminnan oston myötä, voimme todeta olevamme tapahtumaturvallisuuden edelläkävijä. Ensimmäisessä tapahtumassa olin töissä jo 90-luvulla ja vetovastuussa 15-vuotta sitten. Yhdessä tiimini kanssa voin todeta, että kyllä kokemusta on jo repullinen hankittu. Tänä kesänä kiireisimpinä tapahtumaviikonloppuina samaan aikaan töissä oli parisen sataa työntekijää, pelkästään ko. tapahtumissa. Siis silloin, kun muut lomailivat ja kävivät meidän turvaamissamme tapahtumissa.

Edellä mainittua voidaan pitää jonkinlaisena saavutuksena. Olemme kuitenkin onnistuneet pitämään laadun korkealla ja kehittämään kaiken kiireen keskellä myös toimintaamme. Näemme myös tapahtumaturvallisuuskentän muuttuvan ja teknistyvän. Työvoiman riittävyys on ollut tähän asti hyvällä tasolla ja tästä voimme vain olla yhdessä ylpeitä. Meidän yhteisöllisyytemme on tehnyt sen, että töihin tullaan muutenkin kuin pelkästään rahan takia. Välillä jopa kaveria ei jätetä meiningillä.

Kesän kiireistä, kun selvittiin alettiin yhtäkkiä huomata, että Ideaparkin rakennustyömaalla tehtiin jo viimeistelytöitä. Tämähän tiesi uudet kiireet. Rakennustyömaan turvaamisen ja turvateknisten laitteiden asennuksen ohessa alettiin suunnittelemaan yhdessä toimeksiantajan kanssa, että mitenköhän kymmenien tuhansien avajaisviikonloppu hoidetaan. Lähes sadan työntekijän toimesta saatiin kuin saatiin pohjanmaan suurimmat avajaiset kunnialla maaliin. Olihan työmaa taas! Ja olihan ne komiat. Jotain suurta ja mahtavaa, niin kuin pohjanmaalla kaikki.  Pian saatiinkin huomata, ettei se tähän loppunutkaan vaan tätähän jatkuu ja jatkuu. On bläkfraideita, joulusesonkia, välipäiväaleja ja ties vaikka mitä. Noh! Eihän se haittaa, kun huippu työntekijämme tekee työn sydämellä.

Loppuvuodesta huomattiin, että siinä sivussa vuoden valmisteltu yritysjärjestelykin oli saatu maaliviivalle asti. Brändi jatkaa vahvaa kasvua ja samojen omistajien vetämänä, mutta nyt kolmen liiketoiminnallisesti eri yhtiön toteuttamana. Siitähän napsahti sitten oikein sellainen konsernirakenne, jonka tavoitteena oli organisaatioisesti saada eri toimialat tekemään omaa osaamistaan tulostavoitteellisesti järkevänä kokonaisuutena. Vaikka yhtiöt jakautuivatkin eri toimialueisiin, niin pitkään unelmoitu muutto saman katon alle tapahtui elokuun aikana. Toimitilatkin löytyivät tutulta yrittäjältä. Taitaa kyllä pian olla aika moni pohjalainen yrittäjä tuttu. Kyllä me kiistatta alan ykkönen pohjanmaalla ollaan. Konsernin liikevaihto ylittää kolmen miljoonan rajapyykin.

Verkkokauppakin on alkanut pyörimään ja asiakkaat sinne löytämään. Välillä ollaan jopa jouduttu myymään asiakkaalle ei oota. Tavarat on viety käsistä. Itse olen tätä pohdiskellut, että mistä se voisi johtua. Voi olla, että meidät on huomattu. Olemme siellä missä ihmisetkin on. Tulihan sitä tiputettua Tapparan pleijareissa maaliskuussa kiekkokin jäähän. Minulla on vahva usko siihen, että meidän värit ja logo tunnistetaan jo. Jotain on tehty siis oikeinkin. Jos kesän jälkeen varovasti laskettiin, että oltiin turvattu 750 000 asiakkaan selustaa, niin kyllä Ideaparkin ja pikkujoulujen jälkeen on miljoona mennyt kevyesti rikki. Eli siellä missä tapahtuu, niin siellä myös me. Turvaamme selustasi, missä ikinä oletkin. Lupaamme jatkaa toimintaa luotettavana kumppanina jatkossakin.

Kiitos työntekijät, yhteistyökumppanit ja asiakkaat kuluneesta vuodesta!

Turvallista Uutta vuotta 2020!

Jani Ylimäki & TEAM NYQS