Ihana, turvallinen kesä!

Kesä alkaa olla jo kauneimmillaan ja lomakausi on käynnissä. Me täällä NYQSillä kokosimme kesän turvallisuuteen liittyviä vinkkejä, joiden myötä toivomme jokaiselle turvallista ja aurinkoista kesää!

🧡 Lataa 112 Suomi -sovellus.

112 Suomi on Hätäkeskuslaitoksen tuottama mobiilisovellus jolla on jo lähes 2 miljoonaa käyttäjää. Sieltä löytyy apu hätä- ja ongelmatilanteisiin erittäin kattavasti. Sovelluksen palveluita ovat mm.
– Hätänumero 112 (sijaintitieto välittyy)
– Sijaintiin perustuvat vaaratiedotteet, tieliikennetiedotteet sekä muut viranomaistiedotteet
– Kriisipuhelin
– Myrkytystietokeskus

https://112.fi/112-suomi

🧡 Viisaasti Vesillä

Tutki vahingon varalta, miten toimia hätätilanteessa. Viisaasti Vesillä -kampanja pyrkii ehkäisemään hukkumisonnettomuuksia lisäämällä tietoa turvallisesta vesillä liikkumisesta.

https://www.viisaastivesilla.fi/etusivu/viisaasti_vesilla

🧡 Suojaa kotisi ja omaisuutesi
Loma-aikaan on tärkeää kiinnittää huomiota kodin suojaamiseen. Rikoksia tehdään usein suotuisan tilaisuuden houkuttamina. Tutustu poliisin vinkkeihin siitä, miten suojaat kotisi lomakaudella. Huomioi myös paloturvallisuus! Me NYQSiläiset suosittelemme kodin hälytysjärjestelmää valvomaan kotiasi 24/7

https://poliisi.fi/asunto-ja-mokkimurrot

https://nyqs.fi/ajankohtaista/4-syyta-hankkia-halytysjarjestelma/

🧡 Kesä terveenä
THL:n sivujen kautta pääset katsomaan alueiden koronaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia. Sivuilla on kerrottu myös epidemiatilanteista. Vaikka tilanne on helpottamassa, seuraa tilannetta kotimaassa matkustaessa.
THL on listannut myös mahtavan kesäterveys -sivuston, johon kannattaa tutustua kesälaitumille kirmaamisen yhteydessä. Lukusuositus!
www.thl.fi
https://thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/kesaterveys