piirivartiointi

Piirivartioinnin avulla ennaltaehkäistään asiakkaan kiinteistöön, omaisuuteen ja henkilökuntaan kohdistuvia rikoksia, onnettomuuksia ja muita vahinkoja.

Piirivartiointipalvelu tarkoittaa palvelua, jossa vartijat suorittavat säännöllisiä kierroksia erikseen määritellyillä alueilla. Kierroksia suoritetaan pääsääntöisesti ilta- ja yöaikaan, mutta tehtäviä voidaan suorittaa toimeksiannosta riippuen myös päivällä.

Asiakaskohteesta riippuen tehtäviä voivat olla esimerkiksi henkilökunnan turvallisuuden valvontaan liittyviä tehtäviä, yleisten tilojen, kellarien, konehuoneiden, serverihuoneiden, toimistotilojen ja rappukäytävien tarkastamista ulkopuolisten henkilöiden, vesivahinkojen, ilkivallan, paloriskien, yms. varalta. Lisäksi palveluun voivat kuulua porttien, ovien ja ikkunoiden sulkemista sekä määräaikaisia tehtäviä, kuten laitteiden päälle ja pois kytkemistä ja kohteiden sulku- tai avaustehtäviä.

Piirivartiointipalvelun osana ovat voivat olla hälytystehtävät. Hälytystehtävissä sekä rikoksia, onnettomuuksia ja muita vahinkoja havaitessaan, vartija osallistuu vahinkojen välittömään ehkäisyyn, niiden laajenemisen rajoittamiseen ja lisäavun hälyttämiseen. Tarvittaessa vartija hälyttää kohteelle esimerkiksi asiakasyrityksen yhteyshenkilön, viranomaisen tai kiinteistönhoitajan huolehtimaan jatkotoimenpiteistä.

muut vartiointipalvelut

hälytyskeskuspalvelut

hälytysajovalmius

myymälävartiointi

paikallisvartiointi